sectie van de Klim- en Bergsportfederatie

activiteiten alpienetreffen


         Alpienetreffen

Editie 2018

Waarschijnlijk zijn jullie met z’n allen aan de wintervakanties aan het denken, maar wij zijn al bezig met de voorbereidingen van ons alpiene treffen 2018.

Volgens de tweejaarlijkse gewoonte van de bergpallieters, trekken we deze zomer in groep terug naar de geliefde bergen.
Deze keer gaan we terug naar Chamonix in het “Mont Blanc gebied”. We hebben dit gebied genomen omdat er voor ieder wat wils is.

Er kunnen naar hartenlust prachtige wandelingen gedaan worden, er zijn mogelijkheden tot lange rots routes met prachtige vergezichten. We kunnen gemakkelijke tot moeilijke alpiene beklimmingen doen.

We leggen er wel de nadruk op dat dit treffen GEEN stage is en dat iedere deelnemer verondersteld wordt op zelfstandige basis zijn tochten te kunnen ondernemen. Wie wil kan de week ervoor een stage volgen bij Thomas en Daan.

Al gaat dit over bergwandelen, rotsklimmen of alpiene beklimmingen. Een goede basisconditie en een zekere kennis van wat je wenst te doen is sterk aan te raden. Tijdens het alpiene treffen zal iedereen vrij zijn. Iedereen kiest wat en met wie hij iets wil gaan doen.
Nota voor alpinisten: jullie zorgen voor een zeer goede conditie, hoe beter jullie conditie is, hoe meer jullie zelf genieten van jullie beklimmingen.

Wanneer?

Van 14 juli tot 21 juli 2018

Waar?

Chamonix (Frankrijk)
Camping: Les Verneys

Wat?

Rotsklimmen, alpiene rotsroutes, bergwandelen, alpiene beklimmingen, mountainbiken, luilakken ……………………. Genieten!!!!!!!!!

Waarvoor zorgen wij?

Kaarten, topo‘s, reservatie van de camping, grote schuiltent, algemene info, laatste avondmaal en T-shirt.

Waarvoor zorgen jullie?

Tent, slaapmateriaal, kookgerei, vervoer, muziekinstrumenten, klim- en sportmateriaal en een goede brok “goesting”.

Prijs?

  • Volwassen vanaf 12 jaar: 120€/persoon
  • Kinderen van 7 jaar t.e.m. 12 jaar: 50€/kind
  • Kinderen tot 6 jaar: 25€/kind
Vooraf te betalen op BE81 9530 3474 1224 van De Bergpallieters vzw met vermelding Alpiene Treffen 2018 + naam en aantal deelnemers.
Dit geld wordt gebruikt voor enkele kosten te betalen: voorschot voor de camping te reserveren en/of de afrekening van de camping en het laatste avondmaal, aankoop T-shirt. Achteraf wordt de slotfactuur gemaakt.

Inschrijven?

Inschrijven kan door de betaling te doen en een e-mail te sturen naar koen.van.gyseghem@bergpallieters.be  met het aantal deelnemers en wat uw interesse is om op het treffen te doen (wandelen, rotsklimmen, alpinisme, luilakken).

 

Meer info: Koen Van Gyseghem (0479/319951) of Cindy Lowie (0476/691030)

!!! Inschrijven kan tot 06 mei 2018 !!!

 

Geschiedenis van het alpiene treffen?

Sinds 2000 organiseren we elke twee jaar een alpiene treffen, waarbij we tijdens de zomer in groep naar de geliefde bergen trekken.

We zoeken steeds naar een gebied waar er voor ieder wat wils is. Van prachtige bergwandelingen, mountainbiketochten, over korte en lange rotsklimroutes, tot makkelijke en moeilijke apliene beklimmingen, steeds met de nodige prachtige vergezichten. Maar ook de rustige campinggenieter kan met ons mee. Een originele T-shirt van het treffen is een steevast souvenir.

Vorige edities:
» 2000 Grand Paradiso (Italië)
» 2002 Les Ecrins (Frankrijk)
» 2004 Saas Grund (Zwitserland)
» 2006 Randa (Zwitserland)
» 2008 Gran Paradiso (Italië)
» 2010 Chamonix (Frankrijk)
» 2012 Parc de la Vanoise (Frankrijk)
» 2014 Les Ecrins Massief (Frankrijk) » 2016 Wallis - Zermatt Vallei (Zwitserland)

Het alpiene treffen kan een springplank zijn voor wandelaars of klimmers om een eerste stap van het alpine gebeuren mee te maken.

Al gaat het treffen over bergwandelen, rotsklimmen of alpiene beklimmingen, een goede basisconditie en een zekere kennis van wat je wenst te doen is sterk aan te raden. Tijdens het treffen zal iedereen vrij zijn. De cordees worden wel samengesteld in samenspraak met de organisatie. De praktische kant van het treffen wordt grotendeels door ons verzorgd: reservatie camping, voorstellen tot activiteiten, algemene info, kaarten, topo's, weerbericht, grote schuiltent, laatste avondmaal.

Alpiene treffen Bergpallieters 2012