sectie van de Klim- en Bergsportfederatie

activiteiten alpienetreffen


         Alpienetreffen

Editie 2016

Naar tweejaarlijkse gewoonte van De Bergpallieters trekken we deze zomer weer in groep naar onze geliefde bergen. Deze keer gaan we de streek van Wallis (Zwitserland) proberen verkennen. We hebben dit gebied genomen omdat er voor ieder wat te vinden is.

Je kunt er naar hartenlust prachtige wandelingen maken en er is tevens de mogelijkheid tot het klimmen van lange rotsroutes met prachtige vergezichten. We kunnen gemakkelijke tot moeilijke alpiene beklimmingen doen, zoals de Obergabelhorn. Dit kan een springplank zijn voor de wandelaars om een eerste stap in het alpiene gebeuren mee te maken onder goedkeurend oog van de meer ervaren mensen.

We leggen er wel de nadruk op dat dit treffen GEEN stage is en dat iedere deelnemer verondersteld wordt op zelfstandige basis zijn tochten te kunnen ondernemen.

Al gaat dit over bergwandelen, rotsklimmen of alpiene beklimmingen. Een goede basisconditie en een zekere kennis van wat je wenst te doen is sterk aan te raden. Tijdens het alpiene treffen zal iedereen vrij zijn. De cordees worden wel samengesteld in samenspraak met ons.

Wanneer?

Van 16 juli tot 23 juli 2016

Waar?

Wallis – Zermatt Vallei (Zwitserland)
Dorp: Randa
Camping: Attermenzen (www.campingattermenzen.ch of www.camping-randa.ch

Wat?

Rotsklimmen, alpiene rotsroutes, bergwandelen, alpiene beklimmingen, mountainbiken,luilakken ……………………. Genieten!!!!!!!!!

Waarvoor zorgen wij?

Kaarten, topo‘s, reservatie van de camping, grote schuiltent, algemene info, laatste avondmaal.

Waarvoor zorgen jullie?

Tent, slaapmateriaal, kookgerei, vervoer, muziekinstrumenten, klim- en sportmateriaal en een goede brok “goesting”.

Nota voor alpinisten: zorg dat je in conditie bent; hoe beter jullie conditie is, hoe meer jullie zelf genieten van jullie beklimmingen.

Prijs?

€140 (vooraf te betalen op BE81 9530 3474 1224 van De Bergpallieters) met vermelding Alpiene Treffen + naam en aantal deelnemers.

Deze editie van het treffen is iets duurder omdat Zwitserland gewoon duurder is. Deze €140 wordt gebruikt om enkele kosten te betalen: eventuele kosten voor de voorbereidende dag, voorschot voor de camping te reserveren en/of de afrekening van de camping en het laatste avondmaal. En achteraf wordt de slotfactuur gemaakt.

Inschrijven?

kan door de betaling te doen en een e-mail te sturen naar koen.van.gyseghem@bergpallieters.be  met het aantal deelnemers en wat uw interesse is om op het treffen te doen: wandelen, rotsklimmen, alpinisme, luilakken.

 

Meer info: Koen Van Gyseghem (0479/319951) of Cindy Lowie (0476/691030)

Voorbereidende geplande activiteit?

Zondag 22/05/2014: alpiene wandeling van Beez naar MLD (volledige dag)
Aanwezigheid is verplicht voor de alpinisten die mee in de sneeuw willen gaan om te peilen naar jullie conditie.
Concrete afspraken volgen na inschrijving voor het treffen.

Opgelet: uw inschrijving is pas geldig als de mail vergezeld is van een betaling.

!!! Inschrijven kan tot 01 mei 2016 !!!

 

Geschiedenis van het alpiene treffen?

Sinds 2000 organiseren we elke twee jaar een alpiene treffen, waarbij we tijdens de zomer in groep naar de geliefde bergen trekken.

We zoeken steeds naar een gebied waar er voor ieder wat wils is. Van prachtige bergwandelingen, mountainbiketochten, over korte en lange rotsklimroutes, tot makkelijke en moeilijke apliene beklimmingen, steeds met de nodige prachtige vergezichten. Maar ook de rustige campinggenieter kan met ons mee. Een originele T-shirt van het treffen is een steevast souvenir.

Vorige edities:
» 2000 Grand Paradiso (Italië)
» 2002 Les Ecrins (Frankrijk)
» 2004 Saas Grund (Zwitserland)
» 2006 Randa (Zwitserland)
» 2008 Gran Paradiso (Italië)
» 2010 Chamonix (Frankrijk)
» 2012 Parc de la Vanoise (Frankrijk)
» 2014 Les Ecrins Massief (Frankrijk)

Het alpiene treffen kan een springplank zijn voor wandelaars of klimmers om een eerste stap van het alpine gebeuren mee te maken.

Al gaat het treffen over bergwandelen, rotsklimmen of alpiene beklimmingen, een goede basisconditie en een zekere kennis van wat je wenst te doen is sterk aan te raden. Tijdens het treffen zal iedereen vrij zijn. De cordees worden wel samengesteld in samenspraak met de organisatie. De praktische kant van het treffen wordt grotendeels door ons verzorgd: reservatie camping, voorstellen tot activiteiten, algemene info, kaarten, topo's, weerbericht, grote schuiltent, laatste avondmaal.

Alpiene treffen Bergpallieters 2012