sectie van de Klim- en Bergsportfederatie

opleidingen


         Opleidingen

De Bergpallieters vzw heeft een jarenlange ervaring op het gebied van opleidingen organiseren en aanbieden. Alle opleidingen worden onderricht door gebrevetteerde lesgevers en zijn afgestemd op het behalen van de KVB's.

De volledige klimschool is gespreid over 4 jaren. Het eerste jaar start met een instapmoment (KS1, module A) om eens te proeven van de klimsport, waarna je verder kan met KS 1ste jaar, module B. Daarna is er KS 2de, KS 3de en KS 4de jaar.

Buiten onze klimscholen kunnen scholen en groepen aan onze klimmuur terecht voor initiaties.


Een overzicht

1. Klimschool 1ste jaar, Module A (Voorheen Instapmoment)
Het instapmoment gaat door aan onze eigen klimmuur te Buggenhout en heeft de bedoeling beginnende klimmers kennis te laten maken met de klimsport. Geen ervaring vereist!

verantwoordelijke: Kristof Sarens (0494 87 88 06), kristof.sarens@bergpallieters.be

2. Klimschool 1ste jaar, Module B
Binnen deze klimschool is het de bedoeling op een veilige manier zelfstandig te leren voorklimmen op goed geëquipeerde massieven. Deze klimschool begint aan onze klimmuur te Buggenhout, maar gaat al snel richting Ardennen.

verantwoordelijke: Kristof Sarens (0494 87 88 06), kristof.sarens@bergpallieters.be  

3. Klimschool 2de jaar

Na Klimschool 1ste jaar is het tijd voor het serieuze werk! In Klimschool 2de jaar gaan we in op de meer gevorderde aspecten van de klimsport.
De klimschool 2de jaar bestaat vanaf nu uit 4 verschillende modules waarvan men elke module apart kan volgen. Je kan je dus inschrijven voor 1 of 2,…. of alle modules.

verantwoordelijke: Cindy Lowie: 0476 / 69 10 30 of cindy.lowie@bergpallieters.be

4. Klimschool 3de jaar
In deze klimschool is het de bedoeling de klimmer een oplossing te bieden bij elk probleem dat zich zou kunnen voordoen tijdens het klimmen in een touwgroep. Er wordt ook verder gewerkt met mobiele zekeringspunten, de klimtechniek wordt verder verfijnd, we leren artificiëel klimmen, … Ook voor deze lessen treffen we elkaar aan onze eigen klimmuur, in klimzalen en aan de rotsen.

verantwoordelijke: Marc Van den Berghe (0475 80 06 90), marc.vanden.berghe@bergpallieters.be

5. Klimschool 4de jaar
Klimschool 4de jaar is vanaf september 2015 een volledig nieuwe concept bij de Bergpallieters. Het doel van klimschool 4de jaar is het klimmen van meerdere touwlengtes in avontuurlijk terrein. Je zal er nog beter leren werken met mobiele zekeringspunten en daarbij ook de reddingen vlot moeten kunnen toepassen. Na deze cursus moet je meer zelfvertrouwen en ervaring hebben om zelfstandig te kunnen gaan klimmen in avontuurlijk terrein. Ervaring met sportklimmen is in deze klimschool een fundament. Iedereen klimt zelfstandig met een partner en wordt bijgestuurd waar nodig. Klimschool 4de jaar wordt ook afgesloten met de beroemde BBQ van het eindeklimschool weekend.

verantwoordelijke: Koen Van Gyseghem (0479 31 99 51) of koen.van.gyseghem@bergpallieters.be

6. Scholen en groepen
Zoek je een leuke activiteit voor de sportdag van je school, een teambuilding voor je bedrijf, een fijne activiteit voor je club of gewoon met een groep vrienden, dan kan je bij ons terecht voor een kliminitiatie.

verantwoordelijke: Marc Buys (0476 54 33 04), marc.buys@bergpallieters.be


Inschrijven voor de klimscholen

Voor elk onderdeel van de klimschool dient u afzonderlijk in te schrijven, via dit inschrijvingsformulier.

De inschrijving is slechts geldig indien aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan:
» lid zijn van de KBF (Bergpallieters genieten voorrang)
» de leeftijd van 16 jaar bereikt hebben
» elke voorgaande module met succes afgerond hebben
» betaling van het inschrijvingsgeld ten laatste 1 week voor het eerste lesmoment.


Eindverantwoordelijke

Koen Van Hemelrijck (0473 66 11 32)