sectie van de Klim- en Bergsportfederatie

activiteiten trad_climbing


         Tradklimtreffen UK

Brexit or not, here we come!
Tradklimtreffen UK

Waar?

Hathersage, Peak District, Engeland (tussen Sheffield en Manchester)

Wanneer?

Maandag 8 april t/m zondag 16 april 2017 (2e weekend Paasvakantie)

Wat?

Rotsklimmen op de specifieke "Grit stone" in het unieke kader van het Engelse Peak District. Aangezien de rotsen zich uitstekend lenen tot het plaatsen van klemblokken en friends, zit er totaal geen behaking. Bij te slecht weer (het blijft Engeland...) zijn de opties een bezoek aan de boulderzaal "Climbing Works" in Sheffield, of een stevige wandeling doorheen de Peak. Stevige wandelschoenen zijn sowieso nodig aangezien sommige massieven een aanloop van een uur hebben. Ondanks het feit dat de Peak ook een prachtige wandelbestemming is, richt dit treffen zich niet tot mensen die enkel willen wandelen.

Voor wie?

Voor klimmers die eens willen proeven van het "trad" klimmen.
Met succes Klimschool 2de jaar gevolgd hebben of gelijkwaardig door ervaring of andere opleiding. Klimniveau: 4 tot ...

Verblijf

North Lees Campsite is nog het best te vergelijken met de bivakweide in Freyr: behalve WC, douche en wastafel is niets aanwezig. Hathersage (pub, winkeltje, klimwinkel, bankautomaat,...) is op een halfuurtje wandelen of vijf minuten auto.

Eten

Er is een kleine superette in Hathersage.
's Avonds opteren we voor een maaltijd in een pub of inn met typisch Engelse ambiance, betaalbaar en veel. Zelf potje koken op de camping kan ook.

Waarvoor zorgen wij?

reservatie van de camping, tips en voorstellen voor activiteiten.
Informatie (links) over ferry en EuroTunnel.
1 topo en stafkaart ter inzage; geÏnteresseerden kunnen deze ook aanschaffen in Hathersage.

Waarvoor zorgen jullie?

  • vervoer: EuroTunnel of ferry per auto zelf te regelen
  • tent, slaapmateriaal, kookgerei,...
  • klimmateriaal: het gebruikelijke, plus klemblokken en friends.
  • aangeraden klimtouw: aangezien de routes allemaal vrij kort zijn, en de aanlopen lang, is een kort enkel klimtouw (30 a 40 meter, zoals voor in Buggenhout) een aanrader. Alternatief is 1 string van een dubbel touw dubbel gebruiken.
  • Stevige stapschoenen
  • Regenkledij
  • Warme klimkledij: het kan fris zijn.

Budget

Het inschrijvingsgeld van 70 EURO (90 EURO voor niet BP leden) wordt gebruikt om de camping te reserveren en betalen.
Afhankelijk van de exacte prijs en de wisselkoers van de Britse Pond op dat moment kan een extra bijdrage gevraagd worden of wordt achteraf de overschot teruggestort.

Voor de Eurotunnel of ferry (zelf op voorhand te boeken!) en afhankelijk van de route tol op de ring rond Londen mag je een 130 EURO rekenen per auto (meer voor bestelwagens). Hathersage is een goeie 600 km rijden van Buggenhout. Hou er rekening mee dat tanken in Engeland duurder is dan bij ons.

Prijzen van consumpties zijn te vergelijken met prijzen in Frankrijk. Voor een maaltijd in pub of inn mag je ongeveer 20 EURO voorzien. We zijn in totaal 5 dagen weg, dus 4 avondmalen.
Ontbijt en lunchpakket is selfcatering: mee te nemen of lokaal supermarktje. Levenskost in Engeland is gemiddeld iets duurder dan bij ons.

Wie niet aan de verleiding van de lokale outdoorshop kan weerstaan, voorziet daar best ook budget voor.

Aantal deelnemers

maximum 16

Inschrijven

Voor 24 februari 2017 door een mailtje aan jo.dotremont@gmail.com en overschrijven van 70 EURO inschrijvingsgeld (90 EURO voor andere KBF leden) op rekening nummer BE81 9530 3474 1224, De Bergpallieters vzw, Platteput 18, 9255 Buggenhout, met mededeling "Peak District + je naam". Om praktische redenen is het aantal deelnemers beperkt tot 16. Deelname is pas definitief na betaling. Bij grotere interesse hebben klimmers voorrang op eventuele niet klimmende deelnemers.

Verdere info

jo.dotremont@gmail.com, philip.spruyt@telenet.be
In maart zal een voorbereidende avond georganiseerd worden voor praktische afspraken en eventuele vragen. Dan kan ook afgesproken worden om samen te rijden en transportkosten te drukken. Indien voldoende interesse van de deelnemers kunnen we proberen een minibus in te leggen om allemaal samen te rijden (met minivan gaan klimmen = very British!)